Gøre anlægsarbejdet nemmere med en fliseløfter

Det er et hårdt og fysisk krævende job at lægge fliser. Det kan enhver, som på et tidspunkt har bygget for eksempel en terrasse eller en indkørsel, nikke genkendende til. Og for folk, som arbejder professionelt med konstruktion af bygninger, eller i anlægsbranchen, er denne type opgaver hverdagskost. Som arbejdsgiver inden for bygge og anlægs branchen er du sikkert udmærket klar over, at det kan være utroligt opslidende at skulle lægge hvad der svarer til fire gennemsnitlige terrasser i fliser hver dag. Og derfor er det vigtigt, at medarbejderne har det rette udstyr til rådighed.

Undgå arbejdsrelaterede skader og nedslidning af mandskabet med en fliseløfter

Hvis man skal lægge så mange fliser i løbet af en dag, løber man betydelige risici. For det første hører fliser til den kategori af bygge materiel, som betegnes som porøse emner – det vil sige, at hvis du taber en flise eller kommer til at sætte den forkert ned, risikerer du, at den flækker, og dernæst må kasseres. Det kan således hurtigt blive dyrt i materialer, hvis alle fliser skal flyttes og lægges manuelt. For det andet er fliser tunge og vanskeligt håndterbare. De største fliser skal der faktisk mere end én mand til at løfte og flytte. Ud over det, at flisen risikerer at gå i stykker ved håndtering, sker det desværre også ofte, at medarbejderne kommer til skade ved lægning af fliser – for eksempel ved at få fingre i klemme, eller ved at tabe flisen ned over fødderne. Og så kan man hurtigt forstrække et ledbånd eller få smæld i ryggen, når man skal bære rundt på tunge fliser dagen lang.

Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at der er en eller flere fliseløftere til rådighed på byggepladsen. En fliseløfter fra AL Lift betjener sig af vakuum teknologi – fliser løftes, flyttes og lægges sikkert og skånsomt med en fliseløfter.

Se forskellige fliseløfter modeller på al-lift.com

Astrid Pedersen