Slip for knust glas i hesteboksen

Erfaringen viser at ruder af glas kan udgøre en risiko for hesten. Det er ikke usædvanligt at hesten komme til at smadre staldvinduet. Det resulterer i glasskår på gulvet og knivskarpe glasrester i vinduesrammen. Det kan være katastrofalt hvis hesten skærer sig på dem.

Der er flere måder du kan forebygge at hesten skærer sig på de farlige glasskår.

Staldvinduer i plast

Du kan installere staldvinduer af plastik. Det fjerner fuldstændigt risikoen for at de bliver smadret. De største fordele ved plastikvinduer er at der kan tilpasses enhver vinduesramme. Og så virker de isolerende.

Plastvinduer forstærker ikke solens stråler på samme måde som glas. Det er lettere at kontrollere temperaturen i stalden med plastikvinduer.

Plastik er let at rengøre

Et plastikvindue kræver ikke så meget vedligeholdelse som en rude i glas. Du kan nøjes med at spule vinduet når du alligevel gør rent i stalden.

Dog er der en ulempe ved vinduet. Du kan se at det er plastik. Så hvis du har en hestestald med flotte vinduespartier og stalddøre af flot træ, så er det nok bedre at lede efter en løsning i klart glas.

Hvis du leder efter en praktisk løsning, så er plastik vejen frem. Du kan købe vinduerne hos Midtjyden Staldinventar.

Brug hærdet glas

Alternativt kan du bruge hærdet glas. Det er en lidt dyrere løsning, men det er virkelig flot og giver et godt lys for hesten. Vinduerne skal naturligvis pudses men de står godt til dine flotte stalddøre.

Du kan beskytte vinduerne med tremmer så du ikke risikerer at de bliver smadret når hestene prøver at stikke hovedet ud ad et lukket vindue. Skulle uheldet være ude, så vil hærdet glas ikke efterlade skår som almindeligt glas. Det vil knuses i mange små krystaller som ikke udgør den samme fare for hesten.

admin