Tips til at pakke båden ind i krympeplast

Når du lægger båden på land er det en god idé at beskytte den. Du kan for eksempel pakke den ind i krympeplast. Fordelen ved krympeplast er at det yder høj beskyttelse og fylder ikke ret meget. Det former sig fuldstædigt efter båden så den fylder så lidt som muligt.

Plastikken beskytter båden mod vind og vejr. En presenning er ikke nok hvis den skal være helt beskyttet.

Tager godt imod fugleklatter

Båden har heller ikke godt af besøg fra dyr der søger ly i vinterperioden. Mus, rotter og andre skadedyr skal holdes ude. For ikke at snakke om insekter der kan skade træværket på båden.

Kun en lufttæt forsegling kan holde støv, fugt og insekter ude. Det kan krympeplast klare. Du kan købe krympeplast i op til 12 meter i bredden hos HF Industri og Marine. Det burde være rigeligt til de fleste både.

Lakken er godt beskyttet

En fugleklat er meget ætsende for lakken på båden. Mange bil- og bådejere har fået ødelagt fartøjets lak af de skrappe fugleklatter. Når båden ligger stille det samme sted hele vinteren, så er den et yndet opholdssted for fugle.

Krympeplast er dyrere end en pressening, men til gengæld er båden også langt bedre beskyttet end hvis du lagde en billig presenning over.

Brug en varmepistol

Du krymper plasten med en varmepistol til formålet. Plasten smelter ved en temperatur på cirka 150 graders varme.

Nogle fordele ved krympeplast om vinteren er at sne og is ikke lægger sig på selve plasten. Den glider af. Det er også en klar fordel at plast er helt tæt, men det kan nogle gange også være en ulempe. Hvis båden kræver ventilation under opbevaring, så er du nødt til at installere ventilationskanaler. Det er muligt også at sætte lynlås i plasten.


admin