Gode råd til den byggeansvarlige

Hvis du er ansvarlig på en byggeplads, ved du, at der er rigtig mange facetter at tage sig af. Hvad end det drejer sig om de ansatte eller om materialerne og den strategiske beslutningstagen, så har du et stort ansvar. Det ansvar kan du ikke lægge fra dig, men du kan benytte dig af tiltag på din byggeplads, som gør det meget nemmere at være dig i din situation. Vi giver her gode råd til, hvordan du optimerer arbejdsprocesserne på din byggeplads.

Drag nytte af en pladsmand

En pladsmand er en mand, der skaber plads på byggepladsen med alt, hvad det indebærer. Han sørger for, at det er let og ligetil at finde det værktøj og de materialer, som der skal bruges til det specifikke element af bygningen. Det gør han ved at skabe orden og koordinere alle de processer, som ikke har noget med arbejdet at gøre. Det kan eksempelvis være oprydning og affaldssortering.

Lej en skurvogn til pladsen

Der findes ikke en byggeplads uden en skurvogn, og det er der en grund til. Skurvognen har så mange gode funktioner på mange forskellige niveauer. Hvis du vil tage strategiske beslutninger, kan den bruges til det, og hvis du vil spise morgenmad indendørs, er det ideelt at gøre i skurvognen også.

Hold medarbejderne i godt humør

Dine medarbejderes indstilling til arbejdet er det absolut vigtigste på byggepladsen. Hvis de føler sig motiverede og godt tilpas, kommer du bare hurtigere i mål. Sørg derfor for jævnligt at holde dem i godt humør og skab et sammenhold, der gør, at de er villige til at arbejde for hinanden.

admin