Vælg visir som dit alternative værnemiddel

Når det gælder om at bremse en smitsom sygdom, må alle gøre en indsats. Derfor bør man sørge for at have værnemidler klar, når man bevæger sig ud i det offentlige rum. Det anbefalede værnemiddel er mundbindet, men hvis du ikke har mulighed for at bruge det, kan du bruge et visir.

Mundbindet er det klassiske værnemiddel, som længe er blevet brugt i sundhedssektoren over hele verden. Det er effektivt, fordi det filtrerer luften, bæreren ånder ind og ud. Derfor beskyttes altså både bæreren, og de personer, bæreren møder.

Men der er flere personer, som ikke har mulighed for at bære mundbind. Mundbindet kan være forbundet med åndenød for personer med nedsat lungefunktion. Personer med psykiske lidelser som angst og depression kan også opleve store gener ved brug af mundbind.

Et alternativ til mundbindet er her visiret. Visiret består af en gennemsigtig plasticskærm, som beskytter mod de smitsomme partikler.

Pas på dig selv og andre med visir til ansigt og mund

Der findes to typer visir. Ansigtsvisiret, som monteres i panden, og dækker hele ansigtet. Dette visir er det sikreste og mest udbredte. Mundvisiret er et mindre visir, som monteres på hagen og primært beskytter munden, mens næsen og øjnene ikke dækkes.

Når man vælger sit værnemiddel, må man tage udgangspunkt i både den grad af beskyttelse, man har brug for, men også hvad man fysisk kan holde til at bruge. Derfor vælger mange at bruge mundbind, fordi det giver en høj grad af beskyttelse, selvom det kan være forbundet med fysisk ubehag.

Et visir er dog også en farbar vej, hvis mundbindet ikke fungerer for dig. Visirer bør som udgangspunkt kun bruges en enkelt gang, men ved grundig afsmitning kan du godt genanvende visiret.

admin