Gør en forskel og pas på hinanden med mundbind

Mundbind er et effektivt middel mod sygdomme, som smitter gennem den luft, vi ånder. Der findes mange sygdomme, som spredes med de små dråber fra host og nys. Disse dråber bliver holdt tilbage, når vi bærer mundbind. Mundbindet beskytter begge veje, fordi både den luft, vi indånder, og den, vi ånder ud, bliver filtreret.

Et af de mest effektive værnemidler er at holde god afstand. Men i offentlig transport, i supermarkeder og butikker kan det være svært at holde den anbefalede afstand. Derfor bør man bruge værnemidler som mundbind eller visir.

Mundbindet findes i forskellige udgaver, og den mest almindelige er papirmundbindet, som også kendes som engangsmundbindet. Som navnet antyder bør dette mundbind maksimalt bruges én gang, og derefter skal det smides ud. Når du køber papirmundbind, bør du kigge efter CE-mærkningen, som betyder at de er godkendt til medicinsk brug.

Mundbindet af papir er belastende for miljøet, fordi det skal smides ud efter brug. Derfor tyr mange til det mere miljøvenlige mundbind af stof, som kan vaskes og bruges igen. Mundbindet af stof skal sys efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, altså med mindst tre lag tætvævet stof, gerne bomuld.

Vælg det mundbind, der passer til dit behov

Bruger du offentlig transport hver dag, bør du enten købe en god, stor pakke engangsmundbind, eller en håndfuld mundbind af stof. Det kan for eksempel være en fordel at købe 5-10 mundbind af stof, som man kan vaske sammen én gang om ugen.

Mundbindene af stof skal vaskes ved 60 grader for at udrydde smitsomme partikler. Husk at vaske mundbindene mellem hver brug.

Har du ikke mulighed for at bære mundbind, kan du eventuelt indkøbe visir til ansigt eller mund. Sørg altid for at have værnemiddel på, når du bevæger dig ud i det offentlige rum.

admin