Tilbage til livet: Overvind dine smerter

Smerter og gener påvirker i den grad livskvaliteten, og vi skal ikke bare tage til takke med en tilværelse, hvor det gør ondt at bevæge sig. Der findes løsninger på det, og du kan få professionel hjælp fra en privat smerteklinik, mens du efterfølgende selv hjælper dig til selvhjælp.

Det handler i høj grad om at vedligeholde de rigtige vaner, når smerteklinikken har hjulpet dig på vej. Vi giver dig her grundlæggende råd til, hvordan du bedst hold din krop ved lige.

Professionel hjælp er 10 gange bedre end husråd

Du har sikkert hørt ”det går over” og ”giv det lige 2 uger” rigtig mange gange i dit liv, hvor dine problemer blot har taget til i den efterfølgende periode. Det er vigtigt at stå fast ved, hvad man føler og søger muligheden for afhjælp af problemerne, fordi hvis man venter for længe, kan der i uheldige tilfælde ske uoprettelige skader.

Derudover er det bare ikke værd at leve et liv, hvor du er plaget mange timer i dagligdagen. Få gjort noget ved det med det samme og opnå en større glæde.

Følg de basale sundhedsråd

Når du har overkommet dine smerter, gælder det om at sikre sig, at de ikke vender tilbage. Dyrk jævnligt motion, sid ergonomisk på arbejdspladsen og spis ikke mindst sundt og grønt. Det er i den efterfølgende periode, at det hårde arbejde starter, og det er her, man kun er sig selv mod smerten.

Særligt motion er vigtigt, hvis dine skader har været muskel- eller ledbaserede. Du kan kun styrke dem, hvis du arbejder med dem, og det kræver selvsagt motion. Sørg for at strække leddene godt.

admin