Sådan får du mest ud af dit hussalg

Er du også på vej til at sælge hus, og vil du som alle andre gerne have absolut mest ud af dit salg rent økonomisk? Der er mange måder, hvorpå du kan gøre noget ekstra for at få flere penge ud af handlen, og vi giver dig her gode råd med på vejen, når du skal sælge.

Vælg din mægler med omhu

Rigtig meget ansvar ligger hos mægleren, og derfor er det afgørende, at du har en god fornemmelse med den mægler, som du vælger til opgaven. Mægleren vil typisk stå for både markedsføring og fremvisninger, og det er som bekendt her, at huset sælges. Du bør derfor ikke vælge den første og bedste mægler, når du står og skal tage den store beslutning.

Når du skal have foretaget en boligvurdering, bør du få bud fra flere mæglere. Ikke nødvendigvis fordi du skal vælge den, der kan sælge dit hus til den højeste pris, men til den, som kommer med det mest seriøse bud og kommunikation. Når du skal sælge hus, gælder det om at være realistisk. Jo mere realistisk et bud, jo hurtigere bliver det solgt, og du kan komme over den økonomiske hovedpine, som et usolgt hus giver. Og jo længere dit hus står til salg, jo lavere en pris og et afslag vil en potentiel køber få.

Vær til stede på nettet

Der er meget stor forskel på, hvordan de forskellige mæglere håndterer dit huskøb. Efterhånden er de fleste kommet online, men det er ikke nok bare at smide et par billeder på Facebook. Der skal oprettes indlæg på diverse boligsalgssider, og så skal der investeres i markedsføringen, så opslagene kommer ud til de rigtige mennesker.

Sørg derfor for, at mægleren påtager denne opgave. Det er sjældent nok bare at have huset liggende på mæglerens hjemmeside, da købere ikke nødvendigvis tjekker de enkelte mægleres hjemmeside. Det kræver i hvert fald, at din mægler er stor nok.

Få taget ordentlige billeder

De 2.000 du kan spare på selv at tage billeder er ikke besparelsen værd. De billeder, og særligt frontbilledet, er det, der skal pirre interessen og få folk ud at se huset. Mange flere fremvisninger øger din chance for, at der er mindst én interesseret i huset. Du kan endda være så heldig, at der opstår decideret budkrig, hvor køberne afgiver bud over det beløb, som huset af sat til.

Nogle går sågar også så langt at få taget en video, hvor der blandt andet er droneoptagelser i. Det kan i sidste ende være med til, at man sælger huset til 200.000 mere, og så er den indledende pris jo betalt hjem i sikker stil. Få eventuelt din families råd på, hvilke vinkler af huset der er ekstra gode, så du får andre perspektiver end dit eget på købet.

admin