Få fyldig og smagsfuld kaffe med en stempelkande

Stempelkander er en nem og hurtig måde at brygge sin egen kaffe på, hvor du ikke behøver så meget andet end kværnet kaffe og kogt vand – og så kan du endda bruge din stempelkande til også at brygge din egen kop the. Læs med her, hvordan du med få trin kan brygge din kaffe og få en fyldig og smagsfuld kaffe på ingen tid.

Stempelkanden er ret enkel i sin form og består oftest blot af en glaskande og et låg, hvor der sidder et filter og et stempel i. Filteret er med til at filtrere kaffegrumset fra, når din kaffe er færdig. Du styrer selv, hvor lang tid din kaffe skal have – jo længere tid, du lader stemplet være oppe, jo stærkere bliver din kaffe.

Start med at kværne din kaffe, hvis den ikke allerede er kværnet. Hvor meget kaffe, du vil have i din stempelkande, afhænger af, hvor mange kopper du vil have, og igen hvor intens kaffesmagen skal være. Samtidig er der også en lille fingerregel ved det kogte vand. Du må nemlig ikke hælde spilkogende vand over, da for varmt vand vil gøre din kaffe bitter. Og hvem vil have det? Derfor skal vandet lige stå og køle lidt, efter det har kogt, inden det kommer i stempelkanden. Når du har hældt både kaffe og vand i din stempelkande, rører du rundt i kaffen med en rørepind eller ske for at være sikker på, at kaffen bliver blandet ordentligt. Sæt låget med filteret og stempel på, men tryk ikke stempel i bund endnu. Vent alt mellem 5-15 min, tryk stempel ned og vupti, så har du en lækker smagsfuld kop kaffe.

Men hvorfor vælge en stempelkande frem for en almindelig kaffemaskine? Fordi det aldrig har været hurtigere og nemmere at brygge sin egen kaffe, og kaffesmagen bliver langt mere fyldig og smagsfuld.

 

Sarah Agerkvist