Fordele ved økologiske bukser

Hos Onkelp.dk kan man få et udvalg af virkelig flotte, virkelig miljøvenlige bukser. Der er tænkt på det hele: Moder Jord, landmændene der fremstiller materialerne som de økologiske bukser er lavet af og dig der skal børe dem.

Men… tænker du måske. Hvorfor skal jeg bære økologiske bukser, når jeg kan købe ganske almindelige bukser meget billigere et andet sted. Det er der mange gode grunde til.

Uanset om du er bekymret for denne planet og dens miljø, er der utallige fordele ved at bære økologiske bukser. Det er sandsynligvis mange af dem der bærer økologisk tøj, der ikke engang er klar over det. Og så er der dem der bærer økologiske bukser bevidst, for at gøre en indsats for at forbedre planeten og vores fremtid. Forhåbentlig kan du her blive inspireret til bevidst at vælge dine økologiske bukser og måske endda ændre hele din garderobe til bæredygtigt tøj.

Bæredygtigt tøj

Når det kommer for økologiske bukser, omfatter de mest populære materialer bomuld, hamp, soja, bambus, silke og uld. Som du måske allerede ved, er bomuld det mest foretrukne stof i hele verden, og bruges til fremstillingen af ​​forskellige typer tøj. Dog er konventionelt bomuldsopdræt farligt, da det står for næsten 10% af verdens pesticidforurening. Når det er sagt, så skal bomuldsproducenter nu overholde strenge retningslinjer, der forbyder pesticider og kemiske gødninger. Men brugen af kemikalier og pesticider kan helt udelukkes, ved fremstilling af økologisk bomuld og du ender med et par økologiske bukser der mere bløde, åndbare og luksuriøse end det du er vant til.

Hamp, et andet materiale, der anvendes til fremstilling af kvalitets økologiske bukser. Det kræver ingen herbicider til fremstillingen, da hamp har en naturlig modstand mod skadedyr, svampe og insekter. Et pund hampefibre bruger en brøkdel af det vand, der er nødvendigt for at dyrke et pund bomuld. Derudover er det naturligt resistent overfor skadedyr og sygdomme. Sammenlignet med bomuld har hamp 8 gange elasticitet og 4 gange så lang holdbarhed.

Køber du derfor et par økologiske bukser hos Onkelp.dk Har du både gjort noget godt for dig selv, og miljørt, og der er meget lang tid til at du igen skal ud og se dig om efter et par bukser.

Lykke Holzmann Søby