Sådan får du bedre hygiejne i dit hjem

Døjer din familie også med konstant forkølelse og småsyge? Så kan det være, at du skal tage et kig på hygiejnen i hjemmet. Den har nemlig rigtig meget at sige, når det kommer til sygdom. Selvfølgelig spiller immunforsvaret også en stor rolle, men dagen indlæg handler om, hvordan du kan få en bedre hygiejne på hjemmefronten.

Luft ud jævnligt

Det virkelig måske som en selvfølge for nogle, men det er super vigtigt at få luftet ud hver dag. For at gøre det rigtigt skal du skabe gennemtræk i et par minutter, så det hele bliver luftet godt igennem. Det kan også være en god ide at hænge dynerne udenfor i en rum tid. På den måde bliver støvmiderne skræmt væk.

Vand, sæbe og sprit

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle skal huske at vaske hænder. Dog er det bare ikke altid nok. Du bør derfor have en hånddesinfektion til at stå fremme, så alle husets familiemedlemmer er helt fri for bakterier på hænderne, når de kommer ind ad døren.

Skift tekstiler hver dag

En af de største bakterie bomber i hjemmet er tekstiler. Det omfatter klude, viskestykker og håndklæder. Alt sammen bør skiftes hver dag, så bakterierne ikke får lov til at blive siddende.

Rengøring

Mange familier har en ide om, at rengøring hver 14. dag er nok, hvis man vil holde bakterierne væk. Det er bare desværre ikke tilfældet. Alle de områder i huset, som bliver brugt meget bør rengøres en gang om ugen. Her gæler det særlige køkken, badeværelser og soveværelser. Derudover bør madlavningsarealet blive vasket ned hver dag efter endt madlavning. På den måde får bakterierne ikke lov at sprede sig.

admin