Vælg den rigtige havkajak

Er du er på markedet efter en havkajak? Så får du her en kort guide til, hvordan du vælger den rigtige havkajak. Det vigtigste udgangspunkt er, at den skal passe til den, der ror i den.

Forbered dig

Når du har besluttet dig for at købe en ny havkajak, er der en række beslutninger og overvejelser du bør have gjort dig.

Den første er, om det skal være PE plast eller kul- eller glasfiber. Det handler mest om dit økonomiske råderum, med der kan være forskel på samme båd i plast eller fiber. Der er nogle, der mener, at plast holder længere. Men på den anden side kan man reparere fiber, hvilket man ikke kan med plast.

Husk en tjekliste

Der er nogle ting, det bare skal være i orden, når du køber en havkajak. For mange virker de som en selvfølge, men der kan være nogle forhandlere, der ikke sælger havkajakker med fejl og mangler. Sørg derfor som minimum, at den har følgende:

  • Mindst to vandtætte sko – et bagved og foran cockpittet
  • Sammenhængende dæksliner hele vejen rundt på både bag- og fordæk
  • Håndtag
  • Tætte luger, der er bundet fast til kajakken

Hvad er formålet?

Uanset, hvorfor du gerne vil have din egen kajak, så skal du spørge dig selv om, hvad den skal bruges til. Her finder du nemlig svaret på, hvilke egenskaber den skal have.

Lange kajakker er hurtige og retningsstabile, mens de korte er langsommere og mere manøvredygtige.

Bredden og bundformen er afgørende for den primære stabilitet, mens siderne og udformning er afgørende for den sekundære stabilitet.

Du kan finde havkajakker af høj kvalitet hos Kajakforalle.dk. De har over 38 modeller, så de har garanteret også en, der passer til dig. Med deres mange års erfaring i kajakker, kan de sagtens være behjælpelige med at finde den rigtige.

admin