Sy amok i Patchwork stof

Hos Stofstedet har de et kæmpestort udvalg i stof i patchwork stof og bomuld med en masse forskellige mønstre såsom batik, prikker, striber kvaliteter og med sjove dyr, smukke blomster og andre spændende ting. Stofstedets patchwork stof købes som metervarer i mange forskellige farver, mønstre og stilarter. Der er ingen tid at spilde, hvis du skal til at i gang med dit næste sy projekt.

Patchwork stof er fantastisk hvis du skal sy puder – som er et af de nemmeste sy projekter i verden – en standard pude er cirka 50 centimer bred med 70 centimeter lang, men for at lave et pudebetræk, har du brug for mere stof nemlig dobbelt så meget, der skal jo være til begge sider. Et godt lavet pudebetræk er let at lægge på puden og har nok ekstra patchwork stof til at puden kommer til at se flot ud. Beregn hvor meget stof du har brug for ved hjælp af pudens størrelse og lav dit pudebetræk ud fra disse beregninger.

Et færdigt standardpudebetræk bør måle cirka 50 centimer gange 80 centimeter for det give mulighed for fyld dybde, søm og en hæm på cirka 10 centimer. Køb bredt stof på cirka 1 meters længde, det bør være nok til at lave et smukt standard størrelse pudebetræk, især hvis du har købt den slags stof der ikke krymper i vask. Hvis ikke, kan du med fordel bruge lidt mere stof – 5 centimer ekstra eller deromkring – og krymp så stoffet ved at vaske og tørre det efter stoftypen. Skæringsstørrelsen vil være 90 centimer gange 115 centimer, men hvis du bruger meter – af 90 centimeters stof, behøver du ikke lave nogen nedskæringer; Juster hæmmens størrelse lidt for at gøre plads til pudens fyld, hvis du vil. Fold stoffet i halv længde, inden du laver kanterne og lav derefter hæmmen. Det er ikke så svært, og inden du ved af det, har du lavet et smukt pudebetræk i et flot patchwork stof fra Stofstedet.

Lykke Holzmann Søby