Strikkeopskrifter gør det nemt at skabe sit eget modetøj

Elsker du blødt, varmt strik – cardigans, sweaters, sjælevarmere, huer, vanter osv. – men er du træt af at skulle betale en formue for designer strik i de dyre butikker? Så kunne det være, at du skulle overveje selv at begynde at strikke. Strikning er en dejlig hobby, som både kan udfordre dig kreativt, holde hjernen i gang, og samtidig frembringer et smukt og brugbart resultat. Før i tiden forbandt man mest strikning med gamle damer – du har måske haft en mormor eller en oldemor, som frembragte i skuffevis af lækre uldsokker på en eftermiddag – eller med hippietidens knap så kønne ”hønsestrik”. Og i lang tid var strikning ude i kulden. Men nu har strikning fået en sand renæssance, især blandt det yngre publikum, som har fået øjnene op for de mange muligheder, der ligger i selv at kunne strikke sit eget tøj.

Strik selv efter gode strikkeopskrifter – det er ikke så svært, som det lyder

Der er rigtig mange fordele ved at lære at strikke. For det første bliver dit tøj meget billigere, når du strikker det selv. Det er en del nemmere end at sy sit eget tøj, og det kræver ikke særligt maskineri – blot et sæt gode strikkepinde og en del tålmodighed! For det andet er der rigtig meget, der tyder på, at strikning som beskæftigelse har samme virkning på sindet som mindful meditation. Det er en hyggelig beskæftigelse, og du behøver ikke være i besiddelse af særlige kunstneriske talenter for at opnå et smukt resultat, blot du har de rette strikkeopskrifter, og sørger for at følge dem.

For det tredje kan du, med lidt øvelse og rutine, selv bibringe de eksisterende strikkeopskrifter dit eget personlige islæt – for eksempel ved at udskifte farver eller garntyper, eller ændre på proportionerne. Der findes utroligt mange forskellige typer lækkert strikkegarn, for eksempel mohair, silkegarn, islandsk uld og cashmere. Og de fleste typer moderne garn fås i et have af farver, samtidig med at det er let og lækkert at arbejde med. Dette gør det en del sjovere at kaste sig ud i strikning – det behøver ikke altid at dreje sig om halstørklæder og uldsokker.

Find strikkeopskrifter fra kendte designere hos Sommerfuglen

Hvis du har fået mod på at kaste dig ud i strikningens hyggelige og kreative kunst, kan du med fordel besøge strikkebutikken Sommerfuglen. Sommerfuglen er blandt de ældste og mest velrenommerede butikker, som forhandler udstyr til strikning og hækling – for eksempel strikkepinde, hæklenåle, garn og strikkeopskrifter. Med sin placering ved Vandkunsten i det centrale København har Sommerfuglen i mange år været blandt favorit butikkerne for strikke afficionados i hovedstadsområdet. Og selv om du ikke er bosiddende i København eller omegn, kan du sagtens have glæde af Sommerfuglens udvalg af garn, strikkepinde og strikkeopskrifter.

På Sommerfuglens website, sommerfuglen.dk, kan du finde strikkeopskrifter fra kendte designere så som Brooklyn Tweed, CaMaRose, Canard, Design-Club, Einrúm, Else Schjellerup, Geilsk, Hanne Falkenberg, Helga Isager, Hjelholt, Inga Walløe, Isager Design, Karen Noe, Kastaniestrik, Onion, Sandnes, og Susie Haumann. Med det tilhørende strikkekit har du, hvad du skal bruge af garn, og så er det blot at følge opskriften. Find dine favorit strikkeopskrifter på sommerfuglen.dk

Astrid Pedersen