Sådan opvarmer du bedst dit hjem, uden at skade miljøet

Olie og naturgas er populære metoder til indendørs opvarmning, men de er desværre ikke særligt skånsomme overfor miljøet, eftersom afbrænding af disse fossile brændstoffer udleder CO2. Ønsker du et varmt hjem, men sætter stadig en ære i at udvise omtanke for miljøet, så vælg træ og brænde som opvarmningskilde i stedet. Der findes mange muligheder for køb og levering af brænde, blandt andet hos Strandgaardsbraende.dk, som har et stort udvalg af forskellige typer brænde. Er du i tvivl om, hvilken type der matcher dine behov, kan du forhåbentligt finde svaret i nedenstående guide.

Guide til at vælge den rette type brænde

  1. Træpiller. Denne type brænde er til dig, der ejer eller har i sinde at købe en pilleovn, og som ønsker at skåne både miljø og pengepung. Træpiller er nemlig billigere end både olie og naturgas, og betegnes desuden som en CO2 neutral energikilde.  
  2. Træbriketter. Du skal vælge denne type brænde, hvis du har en traditionel brændeovn og ønsker lang afbrændingstid og langvarig varme i dit hjem. Træbriketter er tørret og presset hårdt, hvilket betyder høj kvalitet og effektiv opvarmning af dit hjem.
  3. Traditionelt brænde. Denne type brænde taler næsten for sig selv, da de fleste er bekendte med brugen af denne. Traditionelt brænde passer til enhver brændeovn og fås i forskellige typer af træ, som er tørret med forskellige metoder. Bøg og birk kan købes ovntørret og er derfor klar til brug med det samme du har behov for det. Bøg kan også købes som lufttørret, her kan fugtigheden dog være lidt højere end ved ovntørret træ.

Hvilken type brænde er bedst til pejs?

Har du pejs i stedet for pilleovn eller brændeovn anbefales det, at du vælger traditionelt brænde. Det betyder ikke alverden, hvilken træsort du vælger, men har du mulighed for at vælge birk, kan det være en god ide. I modsætning til bøg, giver birk altid en rolig flamme og dufter desuden dejligt i stuen.

Hvis du ikke selv har mulighed for at hente dit brænde eller det kniber med tiden, tilbyder Strandgaardsbraende.dk levering i hele Østjylland, så du kan få dit brænde kørt lige til døren, uanset mængde og type. Der er naturligvis også mulighed for at spare pengene på levering og hente dit brænde selv. Så klik ind og find den rette type brænde til dig, og tag hul din vej til et bedre miljø i dag.

admin