Sådan sikrer du optimale forhold til dit vejarbejde

Vejarbejder er ikke alene kompliceret at udføre, men det er også særdeles omstændigt at sørge for, at trafikken omkring kan rulle videre uden problemer. Der skal en masse udstyr til, som kan fortælle bilisterne, hvordan de skal forholde sig til trafikken, og vi giver dig her tre bud på, hvad for noget udstyr du skal bruge til din vejsikring.

Vejskilte

Skilte skal fortælle bilister, at der snart vil komme vejarbejde – og skiltene skal også helst, hvordan man kommer rundt, hvis man ikke kan tage den vej, som der er vejarbejde på. Skilte er essentielle for at forberede bilisterne mentalt på, at de skal være opmærksomme længere fremme, og det er vigtigt at bruge nok skilte, så man er sikker på, at de er blevet set. Find eksempelvis et vejskilte salg, hvis du vil gøre et kup.

Afmærkninger i vejen

Det er ikke nok at sætte skilte op dog. Der skal også klare markeringer i jorden, som folk kan følge. Hvis vejen ændrer sig, skal man have gule linjer op, fordi de indikerer en midlertidig ændring i sporet. Du skal bruge dem ved selv den mindste omlægning, da folk kører meget blindt efter de hvide streger i sporene.

Afspærringsmateriel

Afspærringsmateriel er alle de hvide og røde materialer, som skal være med til at indikere over for folk, hvor de skal køre hen. De skal stå tydeligt, men ikke stå lige så tæt på bilerne som det gule midterspor. Afspærringsmateriel udgør kanten af sporet, hvor man må køre, og der kan ikke være for lidt af det. Det kan redde liv.

admin