Plexiglas er lidt af et omfangsrigt produkt

Måske ved du ikke umiddelbart, hvad et plexiglas-materiale er, men vi tror bestemt, at du er stødt på produktet i mere end én forstand i din tilværelse, om du så ubevidst har arbejdet med det, set det på gaden og i bygninger eller måske ligefrem ejet en eller flere vare(r) af dette materiale, uden du har været klar over det. 

Man kalder også plexiglas for akryl, men brugen og effektiviteten ved det er er stadig den samme og et foretrukken materiale for mange forskellige slags firmaer.

Plexiglas har nemlig – og bliver stadig – anvendt i forbindelse med blandt andet fly- og bilindustrien, hvor man har set det brugt til flyruder, billygter. Men plexiglas kan også findes i brug ved badekar, lampeglas, husruder og meget, meget mere.

Og hvorfor er det så så anvendt et produkt?

Det er der mange grunde til.

Blandt flere gode grunde er, at plexiglas, der ofte kommer i plader og kan skæres efter mål, vejer en del mindre end glas og er derfor nemt at håndtere, men samtidig er det et fleksibelt og stærkt materiale.

Derudover er det UV-stabilt, og således gulner disse plader ikke, når de bliver udsat for lys, men apropos farver, så kan man vælge at få lavet ens plexiglas-plader efter forskellige farveønsker og de nævne mål, man måtte have brug for dem til.

Nu er det nok de færreste firmaer og privatpersoner, der lige står og har brug for at lave billygter eller flyruder, men plexiglas i plader kan også anvendes mange andre steder, der er i større korrelation med hverdagen for mange mennesker.

Man kan blandt andet bruge plexiglasplader til afskærmning for lyde, da det isoleret godt mod lyde, og så er det ret så holdbart, hvorfor man kan bruge det som decideret vægløsning, der skal kunne give sig en del. 

Det kunne blandt andet være ved et skur i haven, som således kan modstå naturens foranderlighed, rasen og vejrskifte generelt.

Fik vi nævnt, at plexiglas endda er skudsikkert?

Mange mennesker vælger også at bruge deres plexiglasplader som udsmykning til dekoration i hjemmet eller måske i forbindelse med noget brugskunst, hvis man laver noget privat eller som enmandsfirma.

Du ender i hvert fald med at have et materiale derhjemme eller i dit firma, som du altid kan tage frem til at hjælpe dig med mange forskellige formål eller løsninger, hvor du har brug for et slidstærkt materiale, der kan laves efter ens mål og ønskede farver.

Anders Lundtang Hansen