Loven ved kloakarbejde

Kloakarbejde? Den slags kan man vel ordne selv, tænker du måske?
Muligvis, der kommer helt an på, hvilken størrelsesordning og beskaffenhed opgaven skal fuldføres omkring, for loven har rent faktisk noget at skulle have sagt på området med kloakarbejde, hvorfor vi i dette korte indlæg lige overordnet opridser, hvornår du kan udføre arbejdet selv, og hvornår du skal få professionel hjælp til at klare opgaven.

Indledningsvis vil vi lige anbefale firmaet Norva24.dk til at få udført kloakarbejdet for dig, for hvis du allerede kender til den gældende lovgivning på området, så er den eneste grund til, at du skulle læse videre, for at få grenopfrisket de basale lovkrav på området.

Men hvis du bare leder efter professionel hjælp og ikke vejledning til loven, så skal du helt klart vælge Norva24.dk, da de udfører al slags kloakarbejde, som kan være for eksempel reparation af kloaknet, montering og etablering af omfangsdræn, udførelse af højvandslukke og meget mere.

Men videre til lovgivningen, for vidste du blandt andet, at man i nogle, for ikke at sige mange, tilfælde med kloakarbejde skal bruge en autoriseret kloakmester?

Den slags er Norva24.dk selvfølgelig, ellers ville vi ikke anbefale dem til dig.

Selvfølgelig kan du selv fjerne det værste hår og ophobning af skidt fra toppen af afløbet på dit badeværelse (medmindre problemet ligger dybere, så vil vi klart foreslå at få professionelt kloakarbejde udført hos dig privat), men hvis du for eksempel skal have ordnet kloakarbejde i offentlig regi, måske i forbindelse med kommunalt arbejde, så er det faktisk et krav, at kloakarbejdet udføres af nogle, der er autoriseret af Sikkerhedsstyrelsen. Det er Norva24.dk netop.

Der er også andre sammenhænge, hvor man huske at benytte en autoriseret kloakmester, og disse områder inkluderer blandt andet kloakrenovering og etablering af ny kloak ved for eksempel nybyggeri.

Forhåbentlig er du blevet lidt klogere på området via dette indlæg, ellers anbefaler vi at undersøge lovgivningen nærmere.

Anders Lundtang Hansen