Let rengøringen ved at vælge den rigtige moppe

Der findes et hav af gulvmopper på markedet og uanset om du er privatperson eller skal købe mopper til dit rengøringsfirma, kan det kan være lidt af en jungle at hitte rede i, hvilken der er den rette og bedste til prisen. I dit valg af moppe er der en række ting du skal være opmærksom på, som er beskrevet i en guide herunder.

Moppeguiden

  1. Rundmop eller fladmop? Bør du vælge den traditionelle runde moppe af bomuldsgarn eller en moderne fladmop med mulighed for at vælge moppeklud af enten bomuld eller microfiber? Her er det bedste råd, at du skal vælge den type du bedst kan lide at bruge. Umiddelbart er den ene type ikke bedre end den anden, så længe du tjekker, at der medfølger en velfungerende udvrider til moppekluden. Er det et gulvareal med mange svært tilgængelige steder som skal gøres rent, er det dog den runde moppe der egner sig bedst. En tredje mulighed kan være at vælge et saks mopstativ med to skafter, der i en V-form er en effektiv indsamler af støv og snavs. Den er derfor velegnet til tørmopning af større indendørs arealer, som eksempelvis sportshaller.
  1. Materiale. Vælger du en fladmoppe findes der et stort udvalg af forskellige moppeklude af varierende materiale og kvalitet. De to mest populære materialetyper er bomuld og microfiber. Microfiber er et meget absorberende materiale og egner sig derfor særdeles godt til områder, som kræver en ekstra grundig rengøring. Bomuld er et meget alsidigt materiale og egner sig ligeledes godt til at absorbere spildte væsker som olie eller sodavand. Desuden kan nogle bomuldsklude købes med en særlig effekt, som modvirker, at garnet i den klassiske rundmop rådner.
  1. Pris og kvalitet. Det er med mopper som med alle andre varer, når det kommer til pris og kvalitet. De to ting hænger unægtelig sammen. Men en billig moppe er ikke nødvendigvis en dårlig investering. Tænk på det som en spørgsmål om behov. Der er ingen grund til at investere i en dyr moppe, hvis den kun skal bruges en gang om måneden. Og omvendt, hvis du skal købe på vegne af et rengøringsfirma, er det naturligvis fornuftigt at gå efter de lidt dyrere mopper på markedet.

Så find ud af hvilken slags moppe du foretrækker, inden du investerer på vegne af dig selv eller dine ansatte. Det vil gøre rengøringen nem og uproblematisk.

admin