Hellere græs på taget end tag på græsset

Et græstag er, som navnet indikerer, et “tag med græs på”.

Så tænker du måske at det lyder da nemt at lave selv, men der er faktisk nogle ting du skal være opmærksom på, før du flytter din græsplæne op på huset.

For det første skal du have en tagkonstruktion, som kan bære vægten af de store mængder jord plus det regnvand, som jorden suger til sig, eller et lag tøsne.

Desuden skal der lægges en membran, som er fuldstændigt vandtæt, og som samtidigt forhindrer jordens rødder i at trænge igennem taget. Allerøverst skal du så lægge et jordlag, hvor du enten sår græsset ovenpå eller dækker med rullegræs. Efterfølgende skal græsset vedligeholdes og må eksempelvis aldrig tørre ud.

Når først har fået det nye flotte tag på plads, opnår du øjeblikkeligt en række fordele.

Eksempelvis vælger du med et græstag grønt i mere end én forstand. Græstage er nemlig både  klimavenlige og CO2-neutrale, og ydermere holder de særdeles godt på regnvandet, således at omkring 60 – 70% af vandet ikke belaster det lokale kloaksystem.

En anden gevinst ved græstaget er at det virker isolerende i dobbelt forstand, i og med at det holder varmen ude om sommeren, og omvendt holder på varmen i huset om vinteren.

 

 

Troels Nielsen