Guide til arbejdssko

Hvis du arbejder som håndværker, mekaniker, indenfor industrien eller på et lager, ved du sikkert også, hvor vigtigt det er at have gode arbejdssko på. De skal være behagelige, og du skal være godt beskyttet, hvis der skulle falde tunge genstande ned over dine fødder eller, hvis der er risiko for, at de kan blive klemt. I sådanne sammenhængen er det essentielt, at du har nogle gode sikkerhedssko på.

Dine sko skal passe til arbejdet

Hvilken sko, der er bedst til dig, afhænger af, hvilket erhverv du arbejder indenfor. Du bør derfor overveje, hvilken funktion de skal have, og hvor meget du skal gå i dem.

Længe har sikkerhed og komfort ikke været forenelige, da mere sikkerhed typisk gav en tungere og stivere sko. Siden da er skoproducenterne nået langt, men du bør stadig overveje, hvad der skal have den højeste prioritet.

Desuden bør du overveje, i hvilket miljø skal skoen bruges. Der er nemlig stor forskel på, om den skal anvendes på et lager, en byggepladsen eller et stilladset.

Hvis du arbejder med flydende materialer som olie, syre og benzin, skal du være sikker på, at du ikke bliver skadet, hvis du træder i nogen af disse væsker. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de kan anvendes i vådområder. Så vær opmærksom med deklarationen.

Har du et arbejde, hvor der er ild eller andre varme elementer, skal du have sko, der kan tåle høje temperaturer. Det er meget almindeligt, at sikkerhedssko kan tåle mere en 200 celsius. Den information kan du finde på skoens datablade.

Ligeledes er der også skomodeller, der er resistente over for elektriske stød. Hvis det er en del af dit arbejde, bør du derfor se, om skoen er antistatisk. Så undgår du at få stød, hvis uheldet er ude.

Hvis du hyppigt har stilladsarbejde kan du vælge nogle sko, der er udviklet specielt til at kravle på b.la stilladser og tag.

admin